Relax Kids & Baby Mindful

Relax Kids & Baby Mindful

Relax Kids betekent letterlijk ontspannen kinderen. Relax Kids lessen helpen kinderen van verschillende leeftijden om te ontspannen en meer zelfvertrouwen te krijgen.  Het helpt om kinderen zich bewust te laten worden van hun gevoelens en emoties en ze leren technieken om hier mee om te kunnen gaan.

Relax Kids bestaat uit een uniek 7 stappen programma, bestaande uit beweging, mindfulness spelletjes, stretching, onderlinge kindermassage, ademhalingsoefeningen, positieve affirmaties, mindfulness en visualisaties. De lessen zijn ingedeeld naar leeftijdsgroep. Zo zijn er bijvoorbeeld “Little Stars” lessen voor de peuters en kleuters. Voor de kinderen in de leeftijd van 5 t/m 9 jaar zijn er de “Relax Kids” lessen. Het doel is om kinderen plezier te laten beleven, terwijl ze bewegen en leren ontspannen. De mindfulness spelletjes helpen om aandacht te ontwikkelen op een specifieke manier, namelijk doelbewust, in het huidige moment en zonder oordeel. Hierdoor ontwikkelen ze kwaliteiten als aandacht, concentratie, geduld, vriendelijkheid en verdraagzaamheid waardoor zij beter kunnen omgaan met de uitdagingen in hun leven. Een ander onderdeel van Relax Kids is de Chill Skills Cursus. Deze cursus is bedoeld voor kinderen vanaf 9 jaar en voor tieners/pubers. Behalve ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en visualisaties komen er in de sessies onderwerpen aan bod die belangrijk zijn voor deze leeftijdsgroep. Denk bijvoorbeeld aan: stress, omgaan met boosheid en stemmingen, gezond leven, goed voor jezelf zorgen, mindset en positief denken en bijvoorbeeld gelukkig zijn en zelfvertrouwen. Ook aan de ouders (volwassenen) is gedacht! Ben je op zoek naar wat tijd voor jezelf? Meld je dan aan voor een cursus Just Relax! Een leuke cursus waarin je leert te ontspannen en helpt om stress te verminderen. Het helpt om je rustig te voelen en meer in controle te zijn. Het bevordert een goede nachtrust en je krijgt leuke relax ideeën mee voor het hele gezin.

Baby mindful betekent mindful genieten voor ouder en baby. Baby Mindful onderscheidt zich door de nadruk te leggen op ‘zijn’ in plaats van ‘doen’. Dat maakt dat de sessies vooral heel rustig zijn en de nadruk ligt op het mindful genieten van elkaar en de band die ouder en baby met elkaar opbouwen.  Op de melodie van bekende kinderliedjes doe je verschillende oefeningen die de band tussen jou en je kind versterkt. Dit zal je opmerkzamer maken voor de signalen die je kindje geeft. Tegelijkertijd leer je jezelf de rust te gunnen en te geven die JIJ nodig hebt. De meest geschikte leeftijd voor Baby Mindful is van 0 t/m 6 maanden.

Voordelen Relax Kids

Relax Kids lessen ondersteunen de ontwikkeling van lichaams- en ruimtebesef bij kinderen. Daarnaast dragen deze lessen bij de ontwikkeling van de lichamelijke en emotionele gezondheid van kinderen.  Een aantal voordelen op een rijtje:

Lichaam

 • ontwikkelt flexibiliteit
 • vermindert lichamelijke spanning
 • verbetert circulatie en energielevel
 • kalmeert het zenuwstelsel

Geest

 • kalmeert, verstilt en zuivert de geest
 • verscherpt de concentratie
 • bevordert positief denken
 • vermindert stress en mentale gespannenheid
 • verbetert het geheugen

Emoties en Gedrag

 • ontwikkelt zelfvertrouwen en eigenwaarde
 • verbetert emotionele gezondheid
 • Ontwikkelt verbeelding, creativiteit en zelfexpressie
 • Geeft kinderen vaardigheden om met stress en angst om te gaan

Relax Kids heeft een positief effect op kinderen met autisme, hyperactiviteit, stress, slaapproblemen, hooggevoeligheid, trauma, dwangneuroses, depressies, laag zelfbeeld, boosheid en angstproblemen gehad. Ontspanning met Relax Kids heeft kinderen geholpen leren om te gaan met een scala aan stressvolle situaties zoals pesten, examens, echtscheiding, rouw, langdurige ziekte en ziekenhuis- en doktersafspraken. 

Voordelen Baby Mindful

Baby Mindful sessies ondersteunen niet alleen het vertrouwen en bewustzijn van uw baby, als ook de cognitieve, communicatieve, sociale, emotionele en lichamelijke ontwikkeling. U, als ouder, brengt quality time door met uw baby in een rustige sfeer en omgeving. De zorgvuldig ontwikkelde oefeningen zorgen ervoor dat jullie beiden kunnen ontspannen, onthaasten en helpen tevens om je zekerder en meer geaard te voelen.

Voordelen voor uw baby

 • Stimuleert en kalmeert terwijl baby’s natuurlijke ontwikkeling wordt ondersteund.
 • Genieten van rust en onverdeelde aandacht met de ouder wat de band tussen ouder en kind versterkt.
 • Helpt de ouder om kalm en bewust op hun baby’s behoeften te reageren.

Voordelen voor ouders

 • Het ondersteunt ouders een rustige en veilige sfeer op te bouwen waarin ouder en kind kunnen groeien in hun nieuwe rollen en hun relatie tot elkaar.
 • Helpt ouders te kunnen reageren op de ‘uitdagingen’ van het ouderschap vanuit een gevoel van rust en balans.
 • Helpt ouders een band op te bouwen met hun baby vanuit rust en ontspanning en baby’s ontwikkeling te ondersteunen.
 • Helpt ouders bewust te worden van de link tussen hun emoties en die van hun baby.
 • Het helpt ouders zich te realiseren dat hun behoeftes ook belangrijk zijn en dat ze ook zichzelf moeten koesteren en goed voor zichzelf moeten zorgen.
 • Het geeft ouders toestemming om even pas op de plaats te maken en tijd voor zichzelf te nemen indien dit nodig is.

Lessen en Workshops

Relax Kids
Relax Kids is een methode bedacht door Marneta Viegas. Ook wel bekend van de kindermeditatieboekjes ‘De Wensster’, ‘Relax Kids’ en ‘De Toverdoos’. Deze methode heeft zichzelf al vele malen bewezen en wordt inmiddels al op vele scholen in Groot Brittannië en daarbuiten gebruikt. De resultaten zijn verbluffend! Voor meer informatie zie Relax Kids Nederland of Relax Kids. Relax Kids is spelenderwijs in balans komen, even helemaal tot jezelf komen. De leuke groepslessen zijn vooral bedoeld om plezier te ervaren. In mijn praktijk geef ik de volgende lessen:

 • Little Stars (2,5-5 jaar)
 • Relax Kids (5-9 jaar)
 • Chill Skills (9-14 jaar)
 • Just Relax! (volwassenen)
 • Ouder-Kind lessen


De groepslessen tellen maximaal 6 deelnemers. De Little Stars lessen duren in totaal 45 minuten. Dit is inclusief creatieve verwerking aan het einde van de les. De Relax Kids lessen duren een uur. Er starten regelmatig nieuwe lessenreeksen (6 lessen per reeks) met verschillende thema’s, zoals bijvoorbeeld “Dierenavonturen”, “Monsteravonturen” of “Geluksavonturen”. Iedereen mag een les gratis meedoen. Naast de groepslessen is het mogelijk om individueel lessen te komen volgen. Ook kunt u bij mij terecht voor een leuke Crea Relax Workshop. Voor meer informatie, neemt u gerust contact op! Meer informatie over de tarieven vindt u hier.

Baby Mindful
Baby Mindful is een nieuw concept in Nederland. Het is een onderdeel van Relax Kids. In november 2017 zijn de eerste coaches vanuit Nederland en België opgeleid en ik zit bij deze eerste groep. Binnenkort zullen de gratis proeflessen van start gaan en verschijnt er meer informatie over de lessen op mijn website. Wil je alvast meer weten, bel of mail me gerust. Ik vertel je graag meer.

 

Relax Kids & Baby Mindful op locatie

Naast alle mogelijkheden die ik vanuit mijn eigen praktijk aanbied, is het ook mogelijk om Relax Kids lessen en Baby Mindful lessen op locatie te komen geven. Deze waardevolle lessen kunnen bijvoorbeeld ingezet worden in het Basisonderwijs, het Voortgezet Onderwijs, Peuterspeelzalen, Kinderdagverblijven, Gastouderopvang of bijvoorbeeld in de Buitenschoolse opvang of als Buitenschoolse activiteit. Of denk bijvoorbeeld aan de Kraamafdeling en de Kinderafdeling in ziekenhuizen.

Daarnaast geef ik Relax workshops voor leerkrachten en ouders. Bent u benieuwd wat Relax Kids voor u kan betekenen? Ik kom graag langs!

Happikids


Happikids is een geregistreerd merk van Bij Sasja Coaching en staat voor blije kinderen, zoals het woord al zegt. Ieder kind is belangrijk en mag gezien worden zoals hij of zij is. Vanuit zijn of haar pure ‘ik’.

Mijn missie is dat ieder kind in zichzelf gelooft en vanuit eigen kracht op zichzelf weet te vertrouwen.

Coaching en Workshops

Ook als er geen specifieke hulpvraag is, kun je langskomen voor een leuke sessie. We ontdekken bijvoorbeeld samen je talenten en je maakt je eigen prachtige Talententekening . Of heb je misschien een droom of een wens en wil je weten welke kwaliteiten jou kunnen helpen om deze uit te laten komen? Ben je daarnaast ook nog eens fan van edelstenen? Dan spelen we het Krachtstenenspel en ga je naar huis met je eigen krachtzakje met 4 magische edelsteentjes!
Altijd al op zoek willen gaan naar schatten? Het leuke van deze schatten is dat ze verborgen zitten in jezelf! Erg leuk om bijvoorbeeld samen met je vader en moeder, broers of zussen te spelen. Of misschien met je vrienden of vriendinnen en help elkaar om de schatten te vinden. Aan het einde van de sessie gaat iedereen naar huis met een eigen Schatkaart vol opgegraven schatten.

Ook als tiener of (jong)volwassene kun je bij mij langskomen om op zoek te gaan naar verborgen kwaliteiten en talenten. Of ontdek meer over jezelf en wat bijvoorbeeld de 4 elementen lucht, water, aarde en vuur voor jou kunnen betekenen. Ben je misschien zoekende en weet je even niet welke kant je op wilt gaan? Kom samen een nieuwe koers bepalen met het mooie  Kompasvinder spel.

Individueel
Heeft u een specifieke hulpvraag op het gebied van gedrag, sociaal-emotionele ontwikkeling, opvoeding en leren? Ik help u graag verder. Neem contact op of kijk hier voor meer informatie.

Bij Sasja Coaching biedt de volgende happikids sessies:

 • Ontdek je talenten! met het Talenteninterview
 • Krachtstenenspel sessie
 • Schatgravers sessie
 • Happikids sessie (creactieve invulling)
Groepen
Lijkt het je leuk om samen te komen met bijvoorbeeld je vriend(en), vriendin(nen), je vader, moeder of met het hele gezin? Ook dat kan! Kom samen langs voor:

 • groepssessie Schatgravers
 • groepssessie Ontdek je talenten!
 • groepssessie Kompasvinder
 • Voor een compleet overzicht en de tarieven, klik hier

  Op locatie
  Het is ook mogelijk om dit prachtige aanbod op locatie te geven. Schatgravers is bijvoorbeeld een fantastisch spel om in de klas of tijdens een groepstraining te spelen! Er ontstaan altijd mooie open gesprekken en dit geeft nieuwe inzichten. Doordat de groepsleden elkaar (beter) leren kennen, zal het zeker de groepsbinding versterken. Schatgraven heeft door het toedichten van positieve rollen een gunstige invloed op de groepsdynamiek.
  Inzoomen op individuele talenten levert een meerwaarde voor de hele groep. Of wil je bijvoorbeeld samen met je collega’s of binnen je team een nieuwe koers bepalen. Ook dit is mogelijk! Neem contact op voor de mogelijkheden. 

  Copyright© 2017: www.bijsasjacoaching.nl | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Development : InDiv Solutions