Blog

Kindercoach

Werken als zelfstandig Kindercoach is voor mij een droom die uitkomt. Een droom, waarin ik  graag kinderen en jongeren wil begeleiden op de momenten dat ze het even moeilijk hebben. Zodat ze daarna weer vanuit eigen kracht hun pad kunnen vervolgen.

In deze moeilijke tijden, waarin het steeds lastiger wordt om in verbinding te komen en/of blijven met jezelf is het zo ontzettend belangrijk dat we dit onze kinderen leren en meegeven. Ik vind het belangrijk dat er meer bewustzijn komt dat ieder mens mag zijn wie hij in de kern is en dit ook uit kan stralen.

Door toenemende druk vanuit de maatschappij worden tegenwoordig steeds hogere eisen gesteld aan kinderen. Ook hebben veel kinderen en jongeren tegenwoordig te maken met allerlei soorten ‘problemen’, zoals bijvoorbeeld faalangst, gedragsproblemen, hooggevoeligheid/ hoogsensitiviteit, eetproblemen, echtscheiding, verlies- en rouw, woedeaanvallen, slaapproblemen of zelfs depressies.

De Kindercoach staat voor laagdrempelige, kortdurende, oplossingsgerichte hulp aan kinderen, jongeren en ouders die door uiteenlopende redenen vastlopen.

Vaak krijg ik de vraag, wat doe je dan precies als Kindercoach? Het antwoord is eigenlijk heel simpel. Ik help kinderen ontdekken welke schatkist aan talenten, kwaliteiten en vaardigheden ze bezitten! En in die schatkist is zeker weten ook het antwoord verstopt op de hulpvraag waarvoor kinderen bij mij zijn gekomen.

Dit ontdekken doen we op een prettige, speelse manier. Door creatief bezig te zijn, even de natuur in te gaan of gewoon lekker te kletsen.

Zodat ze daarna weer vanuit eigen kracht hun pad kunnen vervolgen.

Kindercoaching helpt o.a. bij:

  • Inzicht in eigen zijn en kunnen
  • Voelen, begrijpen en uiten van emoties
  • In verbinding staan met jezelf en de omgeving
  • Vergroten van veerkracht en weerbaarheid
  • Je happy voelen met jezelf
  • Leren omgaan met stress en stressvolle situaties
  • Het ontdekken van verborgen talenten
  • Het durven stralen
  • Het (her) vinden van zijn/haar moed

Een kindercoach kenmerkt zich door een oplossingsgerichte aanpak vanuit het hier en nu. Er wordt niet met vaste protocollen gewerkt. De aanpak is praktisch, toekomstgericht en kortdurend. Er wordt met verschillende werkvormen gewerkt, welke aansluiten bij het kind en de hulpvraag. Zoals bijvoorbeeld coachingskaarten, het krachtstenenspel, talentgericht werken,  schatgravers, het Coachee!-spel, groeikaarten van Platform Mindset.

Bij Sasja Coaching biedt hulp aan kinderen, jongeren en ouders voor allerlei verschillende hulpvragen op het gebied van gedrag, sociaal-emotionele ontwikkeling, opvoeding en leren. Bij Sasja Leren is onderdeel van Bij Sasja Coaching en biedt onderwijsondersteuning voor kinderen en jongeren en heeft als specialisatie het Beelddenken. Dit is leren in beelden (visueel) in plaats van via het gehoor (auditief digitaal). Binnenkort kun je ook bij mij terecht voor Relax Kids ontspanningslessen. Lees er meer over in mijn volgende blog!

Copyright© 2017: www.bijsasjacoaching.nl | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Development : InDiv Solutions