Blog

Brugpieperbibbers

Van groep 8 naar Klas 1.

Na de zomervakantie is het voor een heleboel tieners weer zover, zij maken de overstap van de Basisschool naar het Voortgezet Onderwijs. Ze hebben afscheid genomen van hun lagere schooltijd en starten nieuw op de Middelbare school. Deze fase brengt veel veranderingen met zich mee, waar ze wel wat extra ondersteuning bij kunnen gebruiken.

In september start Bij Sasja Coaching met de training Brugpieperbibbers. Deze training is bedoeld voor tieners die vanaf september starten op het Voortgezet onderwijs. Het is een groepstraining met minimaal 6 en maximaal 8 kinderen per groep. De training omvat 7 bijeenkomsten van één uur en wordt gegeven op de woensdagavond van 19:00 tot  20:00. Start 13 september 2017. Kosten: €75,- per kind.

Wat gaan we doen?

Van groep 8 naar Klas 1

Tijdens de eerste bijeenkomst gaan we kennismaken met elkaar. We bespreken samen wat er allemaal verandert in deze fase. Eigenlijk kun je zeggen dat er een grote transformatie plaatsvindt op drie gebieden, namelijk;

  • Lichamelijk (fysiek en hormonaal)
  • Cognitief (het denkvermogen)
  • Sociaal emotioneel

We staan stil bij de ontwikkeling van de hersenen en wat dit te maken heeft met vaardigheden als bijvoorbeeld plannen en organiseren. Ook gaan we het hebben over wat je allemaal kunt verwachten nu je op de Middelbare school zit. Hoe werkt het allemaal en wat is er leuk of wat is er minder leuk. Welke vragen heb je? Waar zou je wel wat hulp bij kunnen gebruiken? We leren van en met elkaar!

If you fail to plan, you plan to fail

De tweede en de derde bijeenkomst gaat over Plannen. We bespreken het belang van een goede planning.

Wat levert het me op ??

En vooral natuurlijk, hoe doe ik dat dan precies? Wat is handig en werkt voor mij? Wie zou mij hierbij kunnen helpen? En hoe vraag ik om hulp. We gaan aan de slag en maken onze eerste planning. Daarna gaan we thuis oefenen.

Bij de derde bijeenkomst bespreken we samen hoe het is gegaan thuis. Wat lukte goed en wat ging minder goed? Hoe zou ik het eventueel nog anders kunnen doen? En wat heb ik geleerd over mezelf en de manier waarop ik leer.

Leren plannen is een gouden vaardigheid waar je je hele leven profijt van hebt.

 

Leren leren leert je leren

Nadat we het hoe en wat met betrekking tot een goede planning hebben doorgenomen en geoefend, gaan we ons verder verdiepen in het leren leren. Om te kunnen begrijpen hoe je leert leren is het belangrijk om te weten dat er twee leersystemen zijn, het Taaldenken en het Beelddenken. We onderzoeken in welk systeem jij jezelf het meeste herkent. Daarna nemen we voor beide manieren tips door over het leren leren. Deze tips verzamelen we en kun je meenemen om thuis nog eens rustig na te lezen en toe te passen.

Ontdek je eigen talenten!

Om je eigen talenten te kunnen ontdekken heb je andere mensen nodig. Je bent je er namelijk zelf vaak niet bewust van. Iedereen wordt geboren met talent. Maar het is niet zo dat we er dan ook automatisch iets mee doen. Talent wordt zichtbaar in activiteiten die voor jou moeiteloos gaan en die jou energie opleveren. Talent kan je zien als een soort van potentieel dat je hebt om ergens heel succesvol in te zijn. Samen gaan we op zoek naar onze talenten en kijken we waar je dit talent in kunt zetten.

Uitdagingen & Mindset

Hard werken verslaat talent, als talent niet hard werkt”

Bij de overgang van groep 8 naar Klas 1 zul je de nodige uitdagingen tegenkomen. Hoe je hiermee omgaat, hangt grotendeels af van je Mindset. Mindset staat voor de manier waarop kinderen (en volwassenen) denken over zichzelf en in het bijzonder over hun intelligentie en kwaliteiten. Je passie en motivatie voor het leren wordt bijvoorbeeld sterk beïnvloed door de manier waarop je over jezelf en je intelligentie denkt.

Er kan onderscheid gemaakt worden tussen een vaste en een groeimindset. Kinderen met een vaste mindset geloven (bewust of onbewust) dat hun persoonlijke eigenschappen vaststaan. Heb je meer een groeimindset dan geloof je dat je jezelf steeds kunt blijven verbeteren en ontwikkelen.Om je talenten optimaal te kunnen benutten is het van belang om een groeimindset te ontwikkelen. Tijdens deze bijeenkomst leren we hier van alles over!

Wil je alvast meer weten over het onderwerp Mindset, lees dan mijn blog hierover.

Believe you can & you will

Evaluatie en afsluiting

In de laatste bijeenkomst gaan we terugblikken op wat we allemaal hebben geleerd. We bespreken samen de tips en tops en geven elkaar feedback en advies. Daarna sluiten we de training gezellig af.

Wil je je alvast aanmelden? Dit kan! Stuur me een mail op info@bijsasjacoaching.nl of bel me op 06-24829633.

 

 

 

 

Copyright© 2017: www.bijsasjacoaching.nl | Algemene voorwaarden | Privacyverklaring | Development : InDiv Solutions